10 anys de rem a Badalona

El passat cap de setmana s’han celebrat a Badalona un seguit d’actes per commemorar els 10 Anys de Rem a la ciutat.

El divendres 25, al vespre, a la sala d’actes del Museu de Badalona i davant d’un auditori de 250 persones, es va dur a terme l’acte d’agraïment als pioners del rem a la ciutat. Aquests primers vogadors, liderats per en Jordi Marco van ser: Matias de la Fuente, Carles Prats, Josep Marin, Rossend Galobardes, Eugeni Pera, Salvador Ricard, Josep Carles Moreno, Francisco Andreu, Marcelo Wooley i Francesc Ricard.

Van endegar i fer quallar el rem fix a la ciutat, el qual ja compta a l’actualitat amb més de 300 fitxes federatives i tres clubs establerts on s’hi practica, el Club Nàutic Bétulo, el Club Natació Badalona i el Club de Rem Badalona.

Al llarg de l’acte, conduit pel periodista Ferran Vinaixa, es van explicar un seguit d’anècdotes relacionades amb la introducció del Llagut a la ciutat a càrrec de l’escriptor badaloní Joan Soler i Amigó que ha escrit una petita història dels “10 anys de Llaguts a Badalona”.

Es van concedir plaques honorífiques de reconeixement a persones que han ajudat i col·laborat al desenvolupament de l’esport del rem als clubs de la ciutat. Va ser als badalonins Gregori Muñoz-Ramos i Fredi Ferré, Àlex de Mingo de Lloret, Anna Rosa Bou de Blanes, Manu Perelló del Port de la Selva, Joxeju Olasagasti de Orio, Fernando Etxegarai d’Hondarribia i Diego Hermelo de Bueu.

Un reconeixement especial dels presidents dels tres clubs badalonins a Marina Badalona, en la persona del sr. Imanol Sanz, per l’aportació que fa el port com a centre neuràlgic de la pràctica esportiva de rem a la ciutat. L’acte va finalitzar amb els parlaments dels presidents i del Sr. Juan Fernández, regidor d’esports de l’Ajuntament de Badalona.

Diumenge matí, es va realitzar una cercavila amb inici al Club Nàutic Bétulo i finalització al Port Marina Badalona, amenitzada pel grup de batucaires de Llefià Kapaoltis, que va engrescar als badalonins fins al Pont del Petroli i el port. A les 12 del migdia van poder gaudir d’una demostració de tota la flota de bots dels tres clubs de la ciutat.

12 embarcacions van remar davant la gent que es va congregar al Pont del Petroli i al port, amb l’objectiu d’apropar el rem a la ciutat. Vuit Llaguts catalans, tres Llaüts del Mediterrani i una Trainera.

Des dels tres clubs organitzadors volem agrair la participació tant dels vogadors, públic, entitats col·laboradores i patrocinadors, que han permès fer d’aquesta commemoració un acte festiu i emotiu, que ens esperona a continuar amb la tasca d’esport base i competitiu que duem a terme des dels clubs.


Comissió organitzadora 10 Anys de Rem:

Club Nàutic Bétulo
Natació Badalona
Club de Rem Badalona

Publicat a Notícies Rem Competició, Notícies Rem Lúdic