8è TROFEU CIUTAT DE BADALONA DE REM EN LLAGUT

ELS CLUBS BADALONINS GUANYAN EN EL 8è TROFEU CIUTAT DE BADALONA DE REM EN LLAGUT

El 8è Trofeu Ciutat de Badalona de Rem amb Llagut es va disputar el dissabte 4 de juny, al Club Nàutic Bétulo.

36 tripulacions de dotze clubs es van enfrontar en la regata coneguda com “La Llarga”, perquè la distància era de 3.000 m. i això es considera llarga distància si es compara amb les habituals de les competicions mediterrànies.

A més dels tres clubs de la ciutat (Club Nàutic Bétulo, Club Natació Badalona i Rem Badalona) hi van participar els clubs catalans de Premià de Mar, Mataró, Arenys, Blanes, Lloret , Empuriabrava i Amposta. També 4 equips dels clubs francesos de Sète i Gruissan i una tripulació de Fuerteventura. En total 350 esportistes .

Tota la setmana el temps va ser tranquil, hi havia previsió de forta marinada pel dissabte a la tarda, però finalment  el mar es va sumar a la festa del rem Badaloní calmant el vent a mitja tarda, d’aquesta manera els horaris de les 5 mànegues es van poder acomplir amb exactitud.

De les quatre categories, la sènior femení la va guanyar el Club Nàutic Bétulo , la veterà Masculí el Club de Rem Badalona i en les categories de veterà femenì i sènior masculí es va imposar el Club Natació Badalona, per tant una vegada més es constata el lideratge Badaloní en el rem en llagut a Catalunya.

Els equips francesos no estan acostumats als llaguts catalans , més lleugers i ràpids i a més és costum que les tripulacions siguin mixtes ( homes i dones), en aquest cas es computen a la categoria masculina, això fa que de moment els seus equips estiguin lluny de pujar al podi.

Destacar també la millora del l’equip canari del Club Deportivo Herbania de Fuerteventura respecta de la participació del any passat. Un quart lloc en la categoria sènior masculí ho demostra, tenint en compta que no entrenen amb el llagut català sinó amb embarcacions basques com les traineres o els batels. .

La bona  organització del Club Nàutic Bétulo va ser felicitada per la majoria  dels clubs participants.

Al final de la regata, una vegada lliurats els trofeus “Ciutad de Badalona” es va oferir un sopar de germanor  i música a la terrassa al mateix Club.

Publicat a Notícies Rem Competició, Notícies Rem Lúdic