Adhesió Manifest Dones i Esport

El CNBétulo ens hem adherit al “Manifest del mon de l’esport al dia mundial per a la eliminació de la violència contra les dones”. L’acció forma part dels plans d’actuació del “Programa Dones i Esports 2014-2016”.

La violència contra les dones és una violació greu dels seus drets fonamentals i és per això que és imprescindible que tota la societat, homes i dones, lluitem per denunciar i eliminar qualsevol tipus de discriminació. Són molts els avenços que s’han fet durant els darrers anys en la nostra societat i, tot i així, en queden molts més per fer ja que encara avui en dia es segueixen vulnerant els drets de les dones, la nostra dignitat i la nostra llibertat personal i aquest fet va més enllà de la injustícia i la crueltat.

Actualment les dones segueixen sent assassinades pel fet de ser dones i totes les mesures preses seran insuficients fins que hi hagi una autèntica transformació en les relacions de parella i en els seus models de comportament, sentimentals i afectius. La prevenció de la violència passa per la construcció de nous models de relació entre els sexes, basats en l’equitat, el reconeixement i el respecte a la diferència potenciant la paraula, el diàleg i l’escolta.

Des del món de l’esport volem aixecar la veu, ferma, alta i clara, per denunciar la vulneració constant dels drets humans que suposa la violència contra les dones i aconseguir que la paraula ‘dona’ deixi d’associar-se a debilitat o dependència. Reivindiquem fermament la necessitat de promoure un canvi de mentalitats que faci que el maltractament contra les dones sigui impensable, un crit a favor de la dignitat, el respecte i la llibertat a les persones.
Des de l’entitat signatària d’aquest manifest volem que els valors que es desprenen de l’esport que practiquem (l’esforç, el treball, el sacrifici, la lluita, el respecte, la superació…) es transfereixin a tots els àmbits de la nostra vida i de les persones que ens envolten i per això des d’aquí mateix, a peu de pista:

– reivindiquem el dret de totes les dones a viure lliures de violència,

– condemnem totes i cada una de les manifestacions de violència masclista,

– i comprometem el nostre esforç per eradicar-la.

 

Més informació al:

http://esports.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/nota-adhesio-manifest-contra-violencia-dones-2014

 

Publicat a Actualitat Esportiva