Barcelona Paddle-Race de caiac

Aquest passat diumenge, dia 30 de desembre, una flota de més de trenta caiacs s’han citat en el Centre Municipal de Vela de Barcelona per acomiadar l’any de la millor manera possible, “ a cops de pala”, segons diuen els practicants d’aquest esport.

La cursa va tenir dos recorreguts: un de 8,5 Km que anava des del port olímpic fins al nostre club, recorrent el litoral amb el millor dels paisatges urbans de la ciutat, i un segon recorregut de 16 Km, molt més exigent. Aquest últim en el seu inici seguia el recorregut de l’anterior, però a l’altura del Fòrum s’endinsava en el mar per fer una navegació a dues milles de la costa i, finalment, aconseguir la platja davant del nostre Club surfejant les onades. Aquesta recta final permetia la major de les velocitats del recorregut.

Un guanyador indiscutible en la categoria de Surf sky ha estat Albert Corominas, el qual ens ha fet gaudir amb el seu poderós paleig i una exhibició de surf en el tram final, cosa que demostra que ha nascut per a aquesta modalitat.

En la categoria tradicional hem de destacar a Rafael Almenar Taya, una victòria doblement meritòria ja que estem parlant d’un veterà de 51 anys que s’ha proclamat vencedor absolut en categoria tradicional.

Aquesta carrera s’ha celebrat entre els dos emplaçaments de l’escola Barcelona Caiac, primera escola de caiac de Mar, emplaçada en el litoral de Barcelona i recolzada per la federació Catalana de Piragüisme i amb la col.laboració del C.N.Bétulo.

Publicat a Notícies Caiac