C.N.BÉTULO REMA A ERRENTERIA

C.N.BÉTULO REMA A ERRENTERIA

FESTIVAL ATLANTIKALDIA 2018
País Basc. 21, 22 i 23 de setembre


Errenteria va acollir una nova edició d’Atlantikaldia. És un festival de música i cultura dels pobles de l’Atlàntic que també intercanvien coneixements culturals i esportius amb altres poblacions.

Enguany, Catalunya va ser la convidada al festival com a representant dels pobles mediterranis. I, el Club Nàutic Bétulo i el Reial Club Nàutic de Tarragona, van ser els escollits per participar-hi.

El divendres 21 van deixar el llagut Micaco exposat a la plaça Major d’Errenteria. L’interès el provocava les grans diferències entre el nostre “bot” (com els agrada dir-ho allà) tradicional català i els seus. El nostre de fusta amb vuit remadors/es i els seus de fibra amb 13.

Els 12 remadors/es del C.N.Bétulo van ser convidats a provar una trainera basca: l’experiència de remar-hi i la bellesa del paisatge van convertir la remada en un esdeveniment magnífic.

El dissabte 22 es va fer la regata al riu Oiartzun. Hi van participar batels amb tripulacions d’Hibaika Arraun Elkartea, el Club Nàutic Bétulo i Tarragona. I no va ser pas cosa fàcil, perquè les amplades del canal eren molt curtes i fer la ciaboga es va convertir en un repte.

C.N.Bétulo esperem poder-hi tornar.

Publicat a Notícies Rem Lúdic