Coneix-nos

club-cartell

El Club Nàutic Bétulo va ser fundat al voltant de l’any 1972, i les seves primeres reunions van ser a les Termes del Museu de Badalona. Amb els seus primers Estatuts aprovats va fixar la seva seu social en el local de la Confraria de Pescadors, carrer del Carme, 55, i es va afiliar a la Federació Catalana de Vela.

El seu impuls inicial era vers la possible construcció d’un Port Esportiu, i un dels seus impulsors va ser el senyor Rómulo Botella, antic marí professional, essent el seu primer comodor.

Un cop aquell projecte de port se’n va anar en orris, en reunió dels seus cent socis fundadors, es va replantejar la seva viabilitat, però al final es van aprofitar els antics Banys Maricel que havien quedat sense llogater; decidint per majoria aprofitar l’ocasió i ubicar-se a la platja, iniciant les seves activitats esportives.


historia-cnbetulo

Cal destacar que una de les peces patrimonials del club és l’impressionant àncora (es creu que romana) que llueix a l’entrada de la seu social, i que va regalar un dels fundadors, el senyor Joaquim Costa Durich, que era el Patró Major de la Confraria de Pescadors.

Després, amb alts i baixos, es va anar fent els que es podia, que era ben poc, fins arribar a la temporada 1979-1980, que amb nova junta, es va potenciar particularment la vela lleugera (optimist, estels, 420, 470, patins, TDV, etc).

C.N.BétuloD’aquest períodes cal destacar a més dels èxits personals de molts dels seus regatistes, la celebració de set campionats de Catalunya (classes: optimist, 420, europa, 470, finn, estels i TDV), Copa d’Europa d’Estel, amb la participació de regatistes de sis països europeus, proves per a Campionats d’Espanya; i els Trofeus Festes de Maig, que va esdevenir un referent en el calendari de la Federació Catalana de Vela.

D’aquesta època cal destacar la creació de l’Escola de Vela, oberta a tots els nens de Badalona, que va rebre primer la felicitació, i després la col·laboració, de l’Ajuntament de Badalona. El seu èxit va merèixer l’atenció de la Diputació Provincial per implantar-la en altres municipis de la província, i d’aquell embrió va sorgir-ne més tard la reconeguda internacionalment “Escola de Vela Catalana”.