MOROS A LA COSTA!

Moros a la costa!

Al segle XVI la vila de Badalona vivia atemorida pels atacs pirates que sovintejaven per tota la costa del Mediterrani, i quan algú guaitava “moros a la costa!” corrien a amagar-se.

Des de fa 3 anys per la Festa Medieval de Canyadó, el Catxidiable i un grup de pirates del Bétulo venen amb el Quetx, desembarquen els llaguts a la platja, lluiten amb els vilatans, espanten la quitxalla, rapten una donzella i marxen quan els miquelets fan ressonar els trabucs.

Tot plegat resulta divertit i convida cada any a més ciutadans, grans i petits, a veure-ho i participar-hi. Si ho vols reviure, pots veure’n unes quantes imatges en aquest àlbum de Picasa, però l’any que ve no t’ho perdis. Fotos Picasa »

Els bogadors del CNBétulo, a banda de competir cada any al màxim nivell, continuem aportant el llagut a qualsevol manifestació cultural, tradicional o festiva que tingui a veure amb el mar i el rem, de l’Escale à Sète, a la Festa del Mar de Pineda, del Trencant Setges a l’Onze de setembre de Montgat, de la Baixada d’Orio a la de l’Ebre. A Sang i Foc!

Publicat a Notícies Rem Lúdic