TROFEU BÉTULO DE CAIAC DE MAR

La primera lliga de caiac de mar a Catalunya se celebra amb èxit a la platja de Badalona. Els participants, del millors clubs catalans, apliquen força i técnica per superar l’estat de la mar poc favorable.

La platja de Badalona ha estat l’escenari de la primera lliga de caiac de mar a Catalunya, Mare Nostrum. Malgrat ser una prova molt jove al nostre país, la participació ha estat un èxit i la competició ha comptat amb els clubs més importants de caiac de mar a Catalunya (Llançà, Tarragona, …) i, en especial, de l’equip sencer de SurfSki de Banyoles, líder en aquesta modalitat de caiac, més espectacular i ràpida que la del caiac tradicional. Es va poder gaudir el matí de totes dues modalitats.

No ha estat cap sorpresa que Albert Cormines, de l’equip de Banyoles, hagi estat el primer en arribar a la costa gaudint dels dos darrers quilòmetres d’onades al final del circuit. Cormines, subcampió de la II copa del món amb k-2, s’ha proclamat guanyador a la categoria de k-1 masculí sènior sprinter en aquesta primera lliga de caiac de Catalunya. El campió ha destacat la importància de donar suport a iniciatives com aquesta competició, ja que la costa catalana gaudeix d’unes condicions idònies per a la pràctica del caiac, un esport que té milers de seguidors a Austràlia, EUA i Sud-àfrica.

Cormines també ha destacat l’alt nivell dels participants a la prova, que ha necessitat un bon nivell de tècnica i resistència per les difícils condicions que presentava avui la mar. Pel matí, els participants s’han hagut d’enfrontar a onades de gairebé un metre i a un vent del nord est amb una força que arribava a nivells de 2-3.

L’habilitat i bona forma física dels caiaquistes s’ha notat durant la sortida de les embarcacions de la platja, però sobretot a l’arribada. Dos dels participants no han pogut aguantar les condicions adverses de la mar i han hagut d’abandonar a mitja carrera. A l’arribada els caiacs surfejaven amb tècnica, tot un espectacle que demostra l’alt nivell dels participants.

Cal destacar també una figura femenina. Paula Perello, vogadora de l’equip amfitrió de la lliga el CN Bétulo. Paula s’ha proclamat campiona a la categoria K1 sènior femení malgrat ser el primer cop que competia en aquesta modalitat.

Publicat a Notícies Caiac