XIX Descens de Traineras

Aquest dissabte es va disputar el XIX Descenso de Traineras del Oria-BabyAuto Ikurrina, organitzat per el club de rem  Orio Arraunketa Elkartea, al país basc, amb un total de 63 tripulacions participants.

Tot i que cal esmentar la participació dels llaguts del CN Bétulo i del CN Badalona, majoritàriament el descens es disputa en trainera, embarcacions que consten de 13 vogadors i un patró.

Nou d’aquestes traineres competien en categoria absolut femení. Entre elles cal destacar el debut d’un equip català, “L’Estaca A.R.” format per vogadores de diferents racons del país. La sorpresa es va donar quan L’estaca va deixar per darrera seu la trainera d’Hondarribia i la del CN Denia i va classificar-se a tant sols 3 segons de Zarautz. És la primera vegada que una trainera mediterrània es classifica per davant d’una tripulació basca.

El rem de banc fix al País Basc és un esport punter i gaudeix de més recursos i de més facilitats per entrenar aquest tipus de competicions. A Catalunya es competeix en tripulacions de 8 remers, motiu pel qual s’han unit vogadores d’arreu fent una selecció de les més destacades per poder completar la tripulació de la trainera. L’objectiu final d’aquest projecte seria la participació en la CXVIII Bandera de la Kontxa que es disputa a Donosti a finals d’estiu i en la que es desplacen al voltant de 100.000 espectadors.

Publicat a Notícies Rem Competició