EL CLUB NÀUTIC BÉTULO AFRONTA LA RESOLUCIÓ D’ENDERROC I PREPARA PROPOSTES DE MODIFICACIONS DEL REGLAMENT DE LA LLEI DE COSTES

El passat 18 de novembre la Generalitat de Catalunya notificava al club badaloní la Resolució del Director General de Polítiques de Muntanya i del Litoral, de data 9 de novembre de 2021, sobre denegació de pròrroga, de nova concessió i extinció de la concessió d’ocupació del domini públic marítimo-terrestre dictada en expedient iniciat al 2017.

El President del Club Nàutic Bétulo, en roda de premsa, explicava la posició del conjunt de la junta directiva en relació a la Llei de Costes que, tot i considerar que és imprescindible per a la protecció del litoral, està profundament en desacord en la part del reglament que obliga als clubs nàutics a adaptar-se a una superfície de 300m2. En paraules d’en Josep Anton Violan, president de l’entitat, “Considerem que aquesta limitació es insuficient per a la pràctica dels nostres esports. Les instal·lacions per a la pràctica de l’activitat nàutica (windsurf, paddle surf, rem i vela lleugera) requereixen d’uns espais adequats que permetin el desenvolupament de la pràctica esportiva nàutica d’una manera segura, accessible i adequada; i aquesta interpretació excessivament rigorosa de la normativa costanera impedirà la satisfacció d’aquestes necessitats. I és que els equipaments esportius han de complir amb les normatives bàsiques d’habitabilitat, salubritat i accessibilitat, preveient espais de dimensions suficients i amb recorreguts i instal·lacions adaptades i accessibles”.

El camí comença ara, doncs, amb el primer recurs d’alçada, punt de partida de tot el recorregut jurídic que permetrà, en paraules de l’advocat del club i doctor universitari en Dret Administratiu, Anton Ferre, obtenir un escenari temporal d’uns quatre anys en els que poder traslladar la interpretació del reglament que defensa el club, així com poder treballar totes les alegacions al reglament de la llei de costes que, es troba en fase d’exposició pública fins el 7 de gener de 2022.

En aquest sentit, Rosa Trenado, regidora de medi ambient i benestar animal de l’Ajuntament de Badalona, insistia en el suport absolut de la corporació i l’acord entre tots els grups polítics en l’acompanyament i defensa del club, que “exerceix una funció educativa, social, associativa i esportiva fonamental en la ciutat”.

La voluntat dels ajuntaments costaners és obrir-se al mar, posant en valor el pabelló blau, tal i com apuntava en Josep Seguer, Gerent de la Federació Catalana de Vela, senyalant “la tasca social que el Bétulo porta desenvolupant durant els seus 50 anys, sent un dels punts de sortida al mar de la ciutat per als esports nàutics”.

Josep Anton Violan tancava les seves declaracions fent una crida a la reflexió “la pregunta que ens fem es per què els clubs nàutics no podem tenir els mateixos drets que els restaurants de platja”.

Publicat a Activitats Socials, Actualitat Esportiva, Institucional